Neem snel contact op via 06 51 425 829 print de pagina

Ortho Fit

Over Ortho Fit

Het logo van Ortho Fit is eigenlijk de simpelheid zelve. Het is onze filosofie!

Door te gaan zitten op een "wigvorm" ofwel "positieve hellingshoek" wordt de wervelkom gestimuleerd om tijdens het zitten recht op te komen.

Bij een negatieve hellingshoek heeft de lage rug juist de neiging om te hangen. Dat is nou juist het moment waarop de wervelkolom gesteund dient te worden. Dit aspect vindt u in sterke mate terug bij de Dynamic® in zijn passieve stand en natuurlijk de Lordosit®

De wigvorm geeft grafisch uw stijgende productiviteit aan.

De doelstelling van Ortho Fit is gericht op productieverhoging van u als mens tijdens uw werk.

Uw wervelkolom in tenslotte de fundering van uw extremiteiten. Als uw wervelkolom goed in positie is kunnen uw ribben ook beter op en neer gaan. Uw ademhaling is beter en de vegetatieve zenuwknoopjes die zich tussen de ribben bevinden vlak naast de wervelkom zorgen beter dat al uw organen beter functioneren. Dit alles resulteert in een toename van uw energie.

Iemand die goed rechtop zit straalt veel meer uit dan iemand die krom zit en gebukt lijkt te gaan onder allerlei zware lasten. Dat is eigenlijk wat wij willen bereiken.

Over lage rugklachten

Lage rugklachten is, na schouder en nekklachten, de meest voorkomende klacht van het bewegingsapparaat. Geschat wordt dat, op ieder moment, minimaal 10% van de bevolking van de geïndustrialiseerde landen last heeft van zijn/haar rug. Jaarlijks gaan er van de 1000 patiënten 35 naar de huisarts vanwege rugklachten. Bij een klein percentage van deze mensen (minder dan 10%) kunnen de klachten verklaard worden vanuit een specifieke aandoening. Door middel van onderzoek zal de huisarts deze mensen specifiek behandelen c.q. doorverwijzen. Bij meer dan dan 90% van de patiënten kan echter geen oorzaak gevonden worden. Dit noemt men aspecifieke rugklachten. In principe kan iedereen aspecifieke rugklachten krijgen. Het blijkt dat de meeste mensen voor hun 30e jaar wel eens klachten hebben gehad. Heel vaak blijft het bij een éénmalige episode. Sommige krijgen echter in korte tijd steeds weer klachten. Vaak blijken er dan één of meer van de volgende factoren aanwezig te zijn waardoor de klachten steeds weer terugkeren:

De ernst van deze aspecifieke rugpijn mag zeker niet gebagatelliseerd worden. Dit blijkt uit het feit dat rugklachten een belangrijke plaats innemen bij de oorzaken van toetreding tot de WAO. Van de mensen met lage rugklachten blijft 25% enige tijd thuis van het werk en 10% kan zelfs een aantal maanden niet werken. Van de grootste groep ligt de leeftijd tussen de 35 en 55 jaar. Rugklachten treden op bij zowel bij beroepen met sterke dynamische belasting (veel tillen en bewegen) als bij beroepen met sterk statische belasting (veel werken in dezelfde houding).

Werkstoelen

Dynamic

dynamicDe Dynamic is een ergonomische kruk, speciaal ontworpen om rugklachten te bestrijden en te voorkomen. Hij is ontwikkeld en getest door fysiotherapeuten in samenwerking met het RUAC (Rug Advies Centrum te ’s-Gravenhage). De Dynamic combineert twee vormen van zitten door een kantelmechanisme.

ErgoSolex

ergosolexDe ErgoSolex is een werkstoel welke door de gekozen vorm van de zitting voor zowel zittende als staande werkhoudingen gebruikt kan worden. Het achterste gedeelte van de zitting is breed en dus geschikt om zittende werkzaamheden uit te voeren. Het voorste is smaller waardoor het mogelijk is hoger te zitten en zelfs te staan.

CorrectSit

correctsitDe CorrectSit is ontworpen ter preventie en bestrijding van rugklachten. Belangrijke aspecten van het ontwerp zijn: de vorm van de lendesteun, de vorm van de zitting en de mogelijkheid om een zithoek in te stellen. De kleine lendesteun verzekert een maximale vrijheid. De lendesteun past precies in de holte van de onderrug (de zogenaamde lordose).

ComfortMove

comfortmoveDe ComfortMove Medical is een werkstoel met zeer comfortabele ziteigenschappen. Doordat zowel de rugsteun als de zitting zijn opgehangen aan rubberdoppen, beweegt de zitting en rugsteun automatisch mee met de beweging van de gebruiker, zonder dat hij/zij dat merkt of last van heeft.

Probeer een stoel!
Copyright Ortho Fit 2009
Realisatie: Studio Wolf